Waarom

"Waarom wij ons project belangrijk achten"

Visie

Wij bouwen een orthopedisch ziekenhuis en u kunt daarbij helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van orthopedie in Oostelijk Afrika positieve verandering teweeg brengt, ook sociaal-economisch.
Door andere partijen te betrekken wordt de impact van onze inspanningen vermenigvuldigd.

Mobilising Africa!

Orthopaedie

De groei van de orthopedie zal Kenia’s totale markt voor gezondheidszorg overstijgen. Hier zijn tenminste vijf redenen voor:

  1. Door de enorme bevolkingsgroei en de stijgende levensverwachting neemt de vraag naar (orthopedische) gezondheidszorg de komende jaren drastisch toe. Kenia heeft een bevolking van ruim 41 miljoen mensen, van wie er 3,1 miljoen in Nairobi leven. Verwacht wordt dat de bevolking groeit naar 57 miljoen mensen in 2025. De levensverwachting neemt daarbij toe tot ruim 60 jaar. De leeftijdsgroep boven de 50 jaar is in 2025 verdubbeld tot meer dan 7 miljoen. Deze leeftijdscategorie heeft te kampen met gezondheidsproblemen die ook grote orthopedische ingrepen behoeven, zoals de vervanging van het heupgewricht.
    Bron: CIA, The World Fact book; United Nations, Department of Economic and Social Affairs. 
  2. Verdergaande urbanisatie leidt tot een toename van het aantal verkeersongelukken en daardoor veroorzaakte kwetsuren en invaliditeit. 
  3. Economische groei gaat samen met een groeiende middenklasse in stedelijke gebieden. Daarmee samen gaat een toenemende vraag naar orthopedische zorg ontstaan. 
  4. Vooral kinderen in ontwikkelingslanden lijden aan orthopedische aandoeningen die elders niet of nauwelijks meer voorkomen. Preventieve maatregelen en vroegtijdige conservatieve (i.e. niet-chirurgische) behandeling kunnen blijvende problemen en chirurgisch ingrijpen voorkomen. 
  5. De afgelopen jaren is bekend geworden dat patiënten met het HIV/aids syndroom en gerelateerde afwijkingen een gereduceerde botmassa hebben. Bovendien heeft de behandeling met antiretrovirale middelen (HAART) een negatieve invloed op het bot-mineraal metabolisme. Dit geldt met name voor kinderen. Het hoge HIV- infectiepercentage vereist gespecialiseerde orthopedische diagnostiek en behandeling. In 2009 telde het geschatte aantal mensen (alle leeftijden) met HIV 1,5 miljoen, waaronder 0.14 miljoen kinderen ( 0 – 14 jaar).      Bron: Unicef

Resultaat

Gespecialiseerde orthopedische zorg- en capaciteitsontwikkeling heeft positieve impact op de gezondheid, en daarmee op de sociale en economische participatie van de Keniaanse bevolking.

Sociaal – Economisch
Behandelde patiënten kunnen fysiek en sociaal beter functioneren, weer deelnemen aan het economische verkeer en zich inzetten voor hun familie en de ontwikkeling van de lokale leefgemeenschap. Het ziekenhuis biedt uiteindelijk werkgelegenheid aan circa 100 mensen. Verder geeft het ook een impuls aan de lokale economie.

Milieu
RORC bevordert de gezondheidssituatie van de inwoners van omliggende gemeenschappen door schoon drinkwater beschikbaar te stellen. Daarbij zal een internationale standaard voor watermanagement worden gehanteerd.

Uw hulp maakt goede zorg mogelijk

Doneer!

You are donating to : Stichting Rafiki Orthopardic Foundation

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...